Fink (STVV): Om eerlijk te zijn wist ik niet hoe mijn groep zou reageren na RWDM

Fink (STVV): "Om eerlijk te zijn wist ik niet hoe mijn groep zou reageren na RWDM"

26-12-2023 18:00

Zondag vloog STVV-coach Thorsten Fink nog naar München om Kerstmis te vieren met zijn familie. Maandag keerde de Duitser al terug richting Sint-Truiden om de trainingen te hervatten voor het duel met Standard. Fink blikt nog even terug op de afgelopen wedstrijd tegen Sporting Charleroi en is naar eigen zeggen tevreden met de achtste plek in de stand op dit moment.

Op speeldag achttien ging STVV nog roemloos onderuit met 3-0 tegen RWDM. "Om eerlijk te zijn wist ik niet goed hoe mijn jonge groep ging reageren na die opdoffer op het veld van RWDM", aldus Fink in Het Belang van Limburg. "In de besprekingen na die match bleek dat we geduldiger moesten zijn en moesten wachten op de beslissende kans."

Afgelopen zaterdag slaagde de Kanaries erin om de drie punten thuis te houden tegen Sporting Charleroi. "Ons plan klopte, maar helemaal gerust was ik er echt niet in", klinkt het bij Fink. "Charleroi staat onder zijn waarde geklasseerd. Ze kunnen verdedigen, maar ook balbezit houden als ze hun wil opleggen. Daarom ben ik des te blijer met de punten."

Woensdagavond maakt Fink met STVV de verplaatsing richting Luik, waar het duel met Standard zal plaatsvinden. "Los van die match eindigen we 2023 sowieso op de achtste plaats. voor het seizoen had ik dat niet verwacht", besluit de coach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.