Anderlecht en KAA Gent wilden Amoura: “Bereid om twee miljoen euro te betalen”

Anderlecht en KAA Gent wilden Amoura: “Bereid om twee miljoen euro te betalen”

26-12-2023 07:20
3

Mohamed Amoura is een schot in de roos bij Union SG. De Algerijnse aanvaller kwam over van het Zwitserse Lugano, maar kon evengoed bij een andere club zitten. KAA Gent én Anderlecht waren ook in de markt.

Uiteindelijk ging Union SG aan de haal met Amoura. “Clubs uit Frankrijk en andere landen toonden ook interesse. Anderlecht was bereid om twee miljoen te betalen. Maar ik had nog een contract bij Lugano en de club wilde een hogere transfersom voor mij. Ik heb geen spijt dat ik uiteindelijk hier heb getekend, ik ben hier gelukkig. Al had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan nadat ik uit Zwitserland vertrok.”

De aanvaller vroeg ook raad bij zijn landgenoten. “Het was mijn makelaar die me aanraadde om voor Union te kiezen. We hadden veel positieve feedback gekregen over de club en over de Belgische competitie. Het eerst wat ik deed toen ik van de interesse van Union hoorde, was mijn landgenoten Adem Zorgane (Charleroi, red.) en Abdelkahar Kadri (KV Kortrijk, red.) bellen.”

Amoura is tevreden met zijn keuze voor Union SG. “Ze legden me uit waarom zij naar hier waren gekomen, dat de competitie heel goed was en dat ik op hen kon rekenen als ik hulp nodig zou hebben. Zij pushten me om hier te tekenen. Ik ben hen dankbaar", citeert Het Nieuwsblad de Algerijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.