Anderlecht-jonkies maken indruk op Vertonghen: ''Doen het echt goed''

Anderlecht-jonkies maken indruk op Vertonghen: ''Doen het echt goed''

23-12-2023 18:44

RSC Anderlecht doet dit seizoen een beroep op een pak meer ervaren jongens, maar geeft jonkies nog steeds heel wat minuten. Die wisten dit seizoen ook al indruk te maken. Onder meer op Jan Vertonghen.

Onder meer Killian Sardella wist al flink wat indruk te maken op Vertonghen. De verdediger kreeg de voorbije jaren nochtans heel wat kritiek. ''Hij is snel, heeft techniek… Waarom speelt die niet? Dat vroeg ik mij af'', klonk het bij MidMid. ''Toen hoorde ik dat hij wat pech heeft gehad. Maar het is een echte verdediger in iemand wie ik altijd het potentieel heb gezien. Hij doet het echt goed'', gaf Vertonghen aan.

Ook collega-verdediger Zeno Debast werd niet bespaard van de lof. "Hij heeft ook echt stappen heeft gezet. Hij geniet meer van het verdedigen, want hij is ook een pure voetballer. Vorig jaar was hij al geweldig op Villarreal. Mensen zeggen door zijn uitstekende voetballende kwaliteiten al snel dat hij niet kan verdedigen, maar dat klopt helemaal niet'', klonk het.

Na enkele moeilijke jaren lijken de jonge spelers daarmee nu helemaal door te breken bij paars-wit. Vertonghen weet ook hoe dat komt. "Je wil die jongens brengen in een team dat goed draait. Zoals met Vermeeren gebeurde. Jongens als Sardella, Debast en Stroeykens moesten een ploeg als Anderlecht al dragen toen het moeilijk ging. Dat is geen geschenk. Je ziet hen nu heel erg groeien”, besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.