Guardian: Lukaku, Openda, Mitoma en Boniface bij 100 beste spelers in 2023

Guardian: Lukaku, Openda, Mitoma en Boniface bij 100 beste spelers in 2023

20-12-2023 15:21 Laatste update: 15:24
8

The Guardian heeft opnieuw haar jaarlijkse lijst van de top-100 beste voetballers ter wereld onthuld. In deze eerste publicatie wordt de top 40 nog niet bekend gemaakt. De eerste lijst (plek 100 tot en met plek 41) omvatte enkele opvallende namen met sterke banden met de Belgische voetbalwereld. 

De Bayer Leverkusen-spits Victor Boniface, die tot vorig jaar schitterde bij Union Saint-Gilloise, verdiende de 64e positie op de lijst. Rode Duivel, Romelu Lukaku van AS Roma, stond op de 80e plaats, gevolgd door Lois Openda, voorheen bij Club Brugge en momenteel spelend voor RB Leipzig, die op de 90e plaats werd gerangschikt. 

Naast Boniface zien we nog een oude bekende op de lijst pronken. Kaoru Mitoma, die tot voor kort bij Union Saint-Gilloise speelde en nu bij Brighton Hove Albion actief is. Mitoma, die indruk maakt met zijn prestaties, vond zijn naam terug op de 71e positie in deze ranglijst.

De aanwezigheid van Boniface, Lukaku, Openda en Mitoma op de lijst van The Guardian onderstreept ergens toch hun invloed en kwaliteit op het internationale toneel. Met nog meer enthousiasme wordt uitgekeken naar de aankomende onthulling van de top-40.