Ontgoocheling voor OH Leuven, Cercle Brugge wint in absolute slotfase

16-12-2023 17:59 Laatste update: 18:07
22

Cercle Brugge kroop door het oog van de naald tegen OH Leuven. Cercle Brugge wist in de slotfase met 1-2 te winnen van OH Leuven. Namens Leuven wist Jon Dagur Thorsteinsson vroeg in de match te scoren. Namens Cercle Brugge maakte kapitein Thibo Somers in de tweede helft gelijk en maakte Kevin Denkey in de absolute slotfase de winnende treffer.

OH Leuven nam het in eigen huis op tegen Cercle Brugge. Leuven vloog uit de startblokken en wist in de tweede minuut op voorsprong te komen. De achterhoede van Cercle Brugge ging de fout in en Thorsteinsson wist de bal uiteindelijk het doel in te werken.

De match kende op deze manier een intense start, dit was ook terug te zien in de duels tussen Leuven en Cercle. In de 25e minuut dacht Cercle Brugge op gelijke hoogte te komen via Gboho, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

In de slotfase van de eerste helft konden beide ploegen geen doelpunten forceren. Leuven kon met een goed gevoel gaan rusten. Leuven was de bovenliggende partij en kon de voorsprong zonder al te veel moeite verdedigen.

Cercle Brugge had iets goed in te maken in de tweede helft, na een kwartier voetballen lukte dat ook via aanvoerder Somers. Het doelpunt kwam redelijk uit de lucht vallen. In de kluts kon de kapitein uithalen en via spits Denkey belandde de bal in het doel van Leuven.

In de volgende fase was het Cercle Brugge dat langzaam maar zeker meer het overwicht in de match aan het pakken was. Leuven kon de sterke eerste helft geen vervolg meer geven. In de slotfase maakte Cercle Brugge de meeste aanspraak op de overwinning.

In de absolute slotfase werd Cercle Brugge hier ook voor beloond. Siquet raakte de paal en in de daaropvolgende situatie werd hands gemaakt. De penalty werd benut door Denkey en Cercle Brugge pakte na twee verliespartijen weer de volle buit tegen Leuven.