Yaremchuk in Valencia: ‘Terugkeer Club Brugge lijkt momenteel niet aan orde’

Yaremchuk in Valencia: ‘Terugkeer Club Brugge lijkt momenteel niet aan orde’

16-12-2023 13:12
4

De vraag naar de situatie van Roman Yaremchuk bij Valencia roept nieuwsgierigheid op. Ondanks speculatie over een mogelijk vroegtijdig vertrek uit Spanje, lijkt een terugkeer naar Club Brugge niet meteen aan de orde.

Met slechts twaalf wedstrijden en één doelpunt in La Liga, vertaalt de huidige uitleenperiode zich cijfermatig niet in een groot succes voor Yaremchuk. Valencia-watcher Diego Picó van Marca merkt op dat de Oekraïense spits vooralsnog niet aan de verwachtingen voldoet. "Yaremchuk biedt onvoldoende en was niet het eerste plan van Valencia tijdens de transferperiode."

Hoewel er geruchten zijn over een mogelijk vertrek van Yaremchuk in januari, lijkt een directe terugkeer naar Club Brugge momenteel niet realistisch. Club heeft geen signalen ontvangen over het voortijdig beëindigen van de huurovereenkomst en heeft op dit moment weinig perspectief voor de spits. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Ook Yaremchuk zelf lijkt, volgens de krant, niet geneigd om terug te keren naar België. De speler voelt zich thuis in Valencia, waar de levensomstandigheden gunstig zijn en waar een grote Oekraïense gemeenschap hem aanspreekt. Bovendien wil hij, met het oog op zijn positie in het nationale team, regelmatig spelen.