Beelden van Hoefkens in de kleedkamer: Schmeichel geraakt niet tot in de hoeken

Beelden van Hoefkens in de kleedkamer: "Schmeichel geraakt niet tot in de hoeken"

15-12-2023 15:03 Laatste update: 15:23
48

Standard Luik keek de afgelopen week tot twee keer toe diep in de ogen van rivaal RSC Anderlecht. In de Croky Cup werden De Rouches uitgeschakeld, in de competitie pakten ze een punt mee uit het Lotto Park (2-2). Tijdens dat duel gaf Carl Hoefkens zijn troepen een wijze raad mee in de kleedkamer. Hoofdrolspeler: Kasper Schmeichel.

Standard wordt het hele jaar door gevolgd door een filmploeg voor de serie Inside 23-24. Ook in de kleedkamer zijn soms camera's toegelaten. Bij de beladen topper tegen Anderlecht raadde Hoefkens zijn spelers aan om geregeld op doel te schieten. "Wanneer je in een goede positie rond de zestien meter geraakt, aarzel dan niet om te trappen", klinkt het.

De reden daarvoor? "Deze doelman geraakt niet tot aan de paal. Leg de bal in de hoek en het is doelpunt, gegarandeerd!", luiden zijn niet mis te verstane woorden. Blijkbaar heeft Hoefkens geen al te hoge dunk van Schmeichel, althans niet op het vlak van schoten afweren.

Sinds de Deen neerstreek bij Anderlecht, is hij (ongewild) onderwerp van discussie. Maxime Dupé moest voor hem wijken, ook al werd die laatste gehaald als eerste doelman en deed hij het naar behoren. Bovendien werden er vraagtekens geplaatst bij de fysieke paraatheid van Schmeichel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.