Union haalt uit met stunt tegen Liverpool, maar krijgt ook slecht nieuws

14-12-2023 20:40 Laatste update: 20:40
32

Royal Antwerp FC wist woensdag te stunten tegen FC Barcelona, Union SG deed dat kunstje donderdag over tegen Liverpool FC. Tegen de Engelse grootmacht wist het te overtuigen en winnen met 2-1, al bleek dat toch niet genoeg voor overwintering in de Europa League.

De knappe winst van Antwerp tegen Barcelona leek Union geïnspireerd te hebben om hetzelfde te doen. Tegen een Liverpool – zonder sterren en met veel jonkies in de ploeg – wisten de Brusselaars voor een leuke eerste helft te zorgen.

Het balbezit was wel voor de Engelsen, maar de doelpunten waren voor Union. Na iets meer dan een half uur voetballen bracht wie anders dan Mohamed Amoura de Brusselaars op voorsprong, maar een weggevertje op hoekschop zorgde daarop nog voor een Liverpool-doelpunt en een domper op de feestvreugde.

Voor even dan toch. Niet veel later wist Cameron Puertas weer te scoren en Union net voor rust met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in te sturen.

Union op weg naar een stunt? Dat leek na een uur voetballen wel helemaal in de maak. Opnieuw was het smaakmaker Puertas die voor een Brussels feestje kon zorgen en Union op 3-1 bracht. De VAR greep echter in en zag vermeend hands van Lazare bij de opbouw van het doelpunt. Het feestje ging niet door.

Union bleef wel kans na kans bij elkaar voetballen en verdiende stilaan toch echt dat derde doelpunt. Dat kwam er echter niet meer. Het bleef 2-1.

Ondanks de winst stoot het echter niet door in de Europa League. Toulouse haalde het van LASK en blijft daardoor op de tweede plek staan. Union blijft steken op de derde plek en overwintert daardoor in de Conference League.