Tagliafico is trainerswissels bij Lyon beu: 'Het is de eerste keer voor mij'

Tagliafico is trainerswissels bij Lyon beu: 'Het is de eerste keer voor mij'

14-12-2023 19:40

De maat is vol voor Nicolás Tagliafico. Olympique Lyon bungelt halverwege het seizoen nog steeds onderaan de Ligue 1, tot afgrijzen van de Argentijnse linksachter.

Tagliafico zet op een persconferentie in Lyon grote vraagtekens bij het beleid van zijn werkgever. Volgens de 31-jarige Argentijn is het een slechte zaak dat de hekkensluiter van Frankrijk dit seizoen al drie trainers heeft versleten. Na de ontslagen Laurent Blanc en Fabio Grosso heeft nu interim-trainer Pierre Sage het voor het zeggen in het Groupama Stadium.

"Het is de eerste keer dat ik zo veel trainers heb gehad in zo'n korte periode. Dat is niet goed voor het team", laat Tagliafico optekenen. "Je komt dan in een vicieuze cirkel terecht. Als we slecht presteren, wisselen we van trainer. En vervolgens gebeurt dat opnieuw. Dat is voor niemand een goede situatie. We moeten iets veranderen en zelfkritiek hebben."

Sage leidde Lyon afgelopen weekend naar een zege op bezoek bij Toulouse (3-0), maar het is zeer de vraag of de 'jeugdtrainer' het seizoen mag afmaken. Volgens Franse media zijn Bruno Génésio en Jorge Sampaoli op de achtergrond benaderd door Lyon. "Het is vooral aan ons om alles te geven en bij elkaar te blijven", aldus Tagliafico.