'Club Brugge en RSC Anderlecht gaan voor aan Ajax gelinkte Sonko'

'Club Brugge en RSC Anderlecht gaan voor aan Ajax gelinkte Sonko'

14-12-2023 18:11
2

Club Brugge en RSC Anderlecht hebben het vizier gericht op Momodou Sonko. De achttienjarige linksbuiten van BK Häcken werd al gelinkt aan Ajax, maar kan ook richting ons land verhuizen.

Met dat nieuws komt La Dernière Heure naar buiten. Eerder viel al te lezen dat Ajax interesse toonde en begin november klonk het in Zweden nog dat er interesse uit ons land is. Nu is bekend dat het gaat om zowel Anderlecht als Club Brugge.

Sonko is nog maar achttien jaar oud, maar is wel een basispion bij de Zweedse club Häcken. Hij speelde tot dusver 34 partijen voor de nummer drie in Zweden, waarin hij goed was voor tien doelpunten en vijf assists.

Bij Club Brugge moet hij voor extra concurrentie zorgen op de flanken en komend seizoen mogelijk het vertrek van Andreas Skov Olsen en Antonio Nusa opvangen. RSC Anderlecht zal mogelijk deze winter al dan weer afscheid nemen van Benito Raman en Francis Amuzu.

Sonko, die ook al vijf keer uitkwam voor de U18 van Zweden, heeft nog een contract tot medio 2025 bij BK Häcken. Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde op vier miljoen euro, maar volgens LDH moet hij minstens vijf miljoen euro kosten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.