'Liverpool zakt met B-elftal af naar Brussel: hoogstens vier ervaren krachten'

'Liverpool zakt met B-elftal af naar Brussel: hoogstens vier ervaren krachten'

13-12-2023 16:02
5

Union Saint-Gilloise staat aan de vooravond van één van de mooiste affiches uit haar geschiedenis. Liverpool FC komt over de vloer in Brussel, weliswaar in het Lotto Park van RSC Anderlecht. Bovendien zal Jürgen Klopp allerminst zijn sterkste elf opstellen. Wie aan de aftrap zal verschijnen, is wikken en wegen, maar het staat vast dat een heleboel jongeren hun kans zullen krijgen.

Voor Liverpool is de afreis naar ons land niets meer dan een verplicht nummertje. De eindwinst in groep E van de Europa League kan The Reds niet meer ontsnappen. Voor Union is het duel op speeldag 6 wél nog van doorslaggevend belang. Voor de Brusselaars zijn er nog drie mogelijkheden over: de zestiende finales in de Europa League, de zestiende finales in de Conference League of de Europese uitschakeling.

Alexander Blessin en co zullen er dus niet om malen mocht Klopp enkele vaste waarden laten rusten. Het staat in de sterren geschreven dat dat zal gebeuren. La Dernière Heure probeert al eens in te schatten welke elf er aan de aftrap verwacht mogen worden. Met Ibrahima Konaté, Joe Gomez, Wataru Endo en Darwin Nunez of Cody Gakpo zijn daar hoogstens vier ervaren krachten bij, meent de krant. 

Doelman Alisson Becker verschijnt hoe dan ook niet onder de dwarsligger. In de Europa League neemt Caoimhin Kelleher steevast die rol over. Voor het overige zou het zomaar kunnen dat Klopp liefst zeven min-21-jarigen in de basis dropt, voorspelt LDH. Talenten als Conor Bradley, Luke Chambers, Ben Doak en James McConnell worden genoemd.