'Einde tijdperk: Italiaanse grootheid beëindigt loopbaan na 23 seizoenen'

'Einde tijdperk: Italiaanse grootheid beëindigt loopbaan na 23 seizoenen'

12-12-2023 15:11
6

Giorgio Chiellini hangt zijn voetbalschoenen per direct aan de wilgen. De 39-jarige centrumverdediger speelde afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd voor Los Angeles FC, waar hij zijn imposante loopbaan afsluit.

"Mogelijk was dit mijn laatste wedstrijd. Nu ga ik tijd doorbrengen met mijn familie en terug naar Italië. Dan zal ik een definitief besluit nemen", zei Chiellini zaterdag al na de nederlaag met Los Angeles FC. In de finale van de Major League Soccer was Columbus Crew met 2-1 te sterk. Volgens transferexpert Fabrizio Romano was het inderdaad de laatste wedstrijd van Chiellini.
 
Chiellini heeft er ruim 23 jaar profvoetbal opzitten. Via AS Livorno en Fiorentina kwam hij in 2005 bij Juventus, waar hij liefst zeventien jaar speelde. Met De Oude Dame boekte hij de meeste successen. Bij Juve vierde Chiellini negen landskampioenschappen en won hij vijf keer de beker. In 2021 legde Chiellini met Italië beslag op het EK.
 
In totaal speelde Chiellini in zijn imposante loopbaan 827 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij 44 keer en gaf hij 29 assists. Zes keer werd hij met rood van het veld gestuurd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.