De Laet in tweestrijd na 200e wedstrijd voor Antwerp: “Zo lang mogelijk doorgaan

De Laet in tweestrijd na 200e wedstrijd voor Antwerp: “Zo lang mogelijk doorgaan"

10-12-2023 12:41
3

Ritchie De Laet, de ervaren verdediger van Antwerp, vierde zaterdag zijn 200e wedstrijd voor de club met een overtuigende 1-3 overwinning tegen Cercle Brugge. Na deze mijlpaal stelt de vraag zich of er nog een verlenging in zit voor De Laet bij Antwerp. In een interview met Het Nieuwsblad onthulde De Laet zijn interne tweestrijd.

"Het is in vlagen eigenlijk", verklaart De Laet over zijn gedachten over het einde van zijn loopbaan. "In periodes waarin ik wat last heb, denk ik soms: oké, het is genoeg geweest. Het is mooi geweest. Maar als ik vandaag in de kleedkamer rondkijk, denk ik: ik wil toch zo lang mogelijk kunnen blijven voetballen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ondanks de aanstaande confrontatie met Barcelona in de Champions League, benadrukt De Laet dat de focus van Antwerp momenteel op de competitie ligt. "Onze aansluiting met de ploegen boven ons is momenteel het hoofddoel. Barcelona wordt een mooie wedstrijd, maar onze focus ligt niet meer op Europa, wel op de competitie." De Laet benadrukt het belang van de komende wedstrijden in de competitie, met speciale aandacht voor het aankomende duel tegen RSC Anderlecht thuis.

"Er komen voor de winterstop nog belangrijke wedstrijden aan, te beginnen volgende week thuis tegen Anderlecht. We willen deze lijn doortrekken," voegt De Laet toe, verwijzend naar de sterke reeks van Antwerp met diertien punten uit de laatste vijftien mogelijk te behalen punten.