Ontgoochelde Akpala houdt moed: We verdienden meer dan we uiteindelijk hebben

Ontgoochelde Akpala houdt moed: "We verdienden meer dan we uiteindelijk hebben"

09-12-2023 11:43 Laatste update: 11:51
1

KV Kortrijk heeft het weekend ingezet met een nieuwe dreun. In de kelderkraker tegen KVC Westerlo trok die laatste ploeg aan het langste eind: 1-2. Nochtans had Kortrijk het grootste gedeelte van de wedstrijd in handen. Joseph Akpala moest na afloop dan ook even bekomen.

Het was een woelige week voor KVK, dat uitgeschakeld werd in de achtste finales van de beker en vervolgens afscheid nam van Glen De Boeck. Interimaris Akpala mocht aan de touwtjes trekken tegen Westerlo. Zijn ploeg deed het niet onaardig, maar blijft opnieuw met lege handen achter. "Ik ben dan ook erg ontgoocheld na de wedstrijd die we gespeeld hebben", vertelt de oud-spits bij Sporza.

Akpala zag zijn manschappen domineren. "We hadden kansen genoeg om het af te maken en krijgen ook een goal tegen die we nooit mogen slikken", verwijst hij naar de fatale 1-2. Die viel enkele minuten voor het einde op een snelle tegenaanval van Westerlo. Door de nederlaag ziet Kortrijk haar concurrent uit de Kempen nu vier punten voorsprong nemen. OH Leuven is nu voorlaatste, met twee punten meer dan de rode lantaarn.

In zijn slotsom ziet Akpala het glas toch nog halfvol. "We verdienen meer dan we uiteindelijk hebben, maar de realiteit is dat we opnieuw verloren. We staan voorlopig laatste, maar we blijven daar niet", blijft de interim-trainer strijdvaardig. Het is nu uitkijken naar de volgende dagen. Stelt Kortrijk een nieuwe hoofdcoach aan of gaat het gewoon verder met Akpala?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.