'Antwerp richt het vizier op Neuchatel Xamax-uitblinker Surdez'

'Antwerp richt het vizier op Neuchatel Xamax-uitblinker Surdez'

11-12-2023 22:44
3

Royal Antwerp FC kan zich na de Europese uitschakeling helemaal focussen op de competitie en de beker en zal daarin willen beginnen aan een inhaalrace. Het zoekt nog naar versterking en heeft alvast één pion op de verlanglijst staan.

Eerder raakte al bekend dat Mark van Bommel er graag nog een creatieve pion bij wil hebben. Liefst iemand die centraal uit de voeten kan, maar ook op de flank geposteerd kan worden. Volgens Sacha Tavolieri kan Franck Surdez die pion worden.

De 21-jarige Zwitser komt in eigen land momenteel uit voor Neuchatel Xamax, waar hij dit seizoen flink wat indruk wist te maken. Hij speelde achttien partijen voor de club en was daarin goed voor acht doelpunten en zes assists. Bij Antwerp kan hij nu zijn eerste stap richting het buitenland zette.

België is echter niet de enige potentiële bestemming voor Surdez, die bij Neuchatel Xamx nog een contract heeft tot medio 2025. In eigen land toont KVC Westerlo ook interesse, maar verschillende andere buitenlandse clubs hebben het vizier gericht op Surdez.

Bij Antwerp zou hij de concurrentie centraal moeten aangaan met Jurgen Ekkelenkamp, terwijl hij als flankaanvaller ook de strijd zal moeten aangaan met onder meer Anthony Valencia, Jacob Ondrejka, Arbnor Muja, Chideru Ejuke, Gyrano Kerk en Michel-Ange Balikwisha. Die laatste kan komende winter echter nog vertrekken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.