Hoefkens misnoegd na rode kaart Standard: “Scheidsrechter moet eerst overleggen”

Hoefkens misnoegd na rode kaart Standard: “Scheidsrechter moet eerst overleggen”

08-12-2023 09:45
6

Standard Luik ging in de Croky Cup met 2-0 onderuit op het veld van rivaal Anderlecht. Door de gebeurtenissen in de tribunes zou men bijna vergeten dat er ook gevoetbald werd. Carl Hoefkens sprak met Sporza.

Hoefkens was tevreden mij zijn manschappen. "Ik heb alles gezien waar we voor staan. Hoge druk, voetballend vermogen, agressiviteit, kansen en betrokkenheid van iedereen. We hebben onze identiteit getoond en daar kan ik met de fans trots op zijn. We hadden in de tweede helft ook het momentum vast tot die rode kaart."

Over de rode kaart van Price is de oefenmeester dan weer niet te spreken. Volgens Hoefkens werd het rode karton te snel getrokken. In de Croky Cup is er in deze fase nog geen VAR. "Het is duidelijk waarom er een VAR moet zijn om de ref te helpen. De beslissing werd te snel genomen. De ref moet eerst met zijn assistent en vierde ref overleggen."

Hoefkens was het aldus niet eens met de beslissing van Bram Van Driessche. "Als ze dan als team beslissen dat het rood is, heb ik er geen probleem mee. Maar de kaart was al getrokken voor N'Diaye de grond raakte. Dat is een vorm van frustratie. Daarom moet ik opletten dat ik niet te gefrustreerd klink."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.