Opvolger gezocht voor pechvogel Nardi: Gent kan in Anderlecht of Mechelen piepen

Opvolger gezocht voor pechvogel Nardi: Gent kan in Anderlecht of Mechelen piepen

06-12-2023 13:30 Laatste update: 22:53
12

Nu KAA Gent stilaan de eerste schok verwerkt heeft, kan het op zoek naar een opvolger voor de onfortuinlijke Paul Nardi. De Fransman brak zijn enkel en staat voor maanden aan de kant. Met Davy Roef was er al een wisselstuk aan boord, maar die kan best wat concurrentie gebruiken. VoetbalPrimeur.be schotelt Hein Vanhaezebrouck en zijn bazen zes mogelijkheden voor.

Gaëtan Coucke (KV Mechelen)
Als tiener doorbreken bij KRC Genk zat er niet in, al is dat absoluut geen schande gezien de hoge lat die daar de afgelopen jaren gelegd is. Via Beveren en Mechelen is Coucke op z'n 25e uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht in de Jupiler Pro League. Een afgewerkt product is hij (nog?) niet helemaal, maar keepers kunnen ook op latere leeftijd nog doorgroeien. Zowel nu als in de toekomst zou hij de vier jaar oudere Roef alvast het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Remy Descamps (Nantes FC)
In uiterste nood durven Ivan De Witte en Michel Louwagie zich al eens te wenden tot Mogi Bayat, al is het maar de vraag of nieuwe sterke man Sam Baro die route ook wenst te volgen. In ieder geval heeft de beruchte makelaar in het verleden al vaak scheve situaties rechtgetrokken voor De Buffalo's. Als kind aan huis bij Nantes zou hij Descamps naar voren kunnen schuiven. In het voorjaar van 2021 stond onze zuiderbuur nog veertien keer onder de lat bij Sporting Charleroi. Als Gent voor hem gaat, lijkt het haar vertrouwen in Roef te bestendigen als nummer één.

Maxime Dupé (RSC Anderlecht)
Gekomen naar België om eerste doelman te zijn. Als dat niet in het Lotto Park lukt, waarom dan niet proberen in de KAA Gent Arena? Het gerucht doet de ronde dat Anderlecht afscheid van hem zou willen nemen in januari, al is het maar de vraag of het wil meewerken aan een transfer naar een rechtstreekse uitdager. Voor Dupé zou het in ieder geval een godsgeschenk betekenen. Roef draagt niet de reputatie van Kasper Schmeichel met zich mee en bovendien zou de Fransman Brian Riemer en Jesper Fredberg lik op stuk kunnen geven door paars-wit een pad in de korf te zetten.

Lovre Kalinic (Hajduk Split)
De Kroaat maakte al eens de overstap van zijn thuisland naar Gent, toen weliswaar aan de vooravond van een florissante carrière. Anno 2023 is zijn ster getaand. De 33-jarige Kalinic slaagde niet over het Kanaal, keerde uiteindelijk terug naar Hajduk, maar kreeg daar een jaar geleden af te rekenen met een zware knieblessure. Dit seizoen speelt hij daarom tweede viool. De naam van Kalinic wekt hoe dan ook zoete herinneringen op in Gent. Een gokje?

Daniel Schmidt (Sint-Truiden)
Auteur van één van de vreemdste transferverhalen van afgelopen zomer. Zijn vertrek leek in kannen en kruiken, maar tegen alle verwachtingen in bleef Schmidt toch op Stayen. Tot daar aan toe, maar tot overmaat van ramp haalde STVV ook doodleuk Zion Suzuki in huis als eerste doelman. En dus zit Schmidt zowaar op een zijspoor, terwijl hij met zijn 31 lentes net in zijn mooiste jaren zou moeten zitten. Een veertienvoudige Japanse international die de competitie kent ... Dat is toch een buitenkans, lijkt het.

Yannick Thoelen (KV Mechelen)
We maken de cirkel rond door opnieuw in Mechelen te landen. Als Coucke geen haalbare kaart blijkt, waarom dan niet op zijn doublure mikken? De voorbije jaren kietelde Thoelen steevast de eerste doelman bij Malinwa, maar deze jaargang is de hiërarchie duidelijk. Als je dan toch op de bank moet zitten, doe je dat misschien liever bij een titelkandidaat. Extra pluspunt: Thoelen kent het huis al. Tussen 2015 en 2019 stond hij onder contract bij La Gantoise.