‘Thelin genoemd bij Westerlo, maar hoofdtrainer praat ook met Zweden’

‘Thelin genoemd bij Westerlo, maar hoofdtrainer praat ook met Zweden’

05-12-2023 18:17 Laatste update: 08-12-2023 07:20
10

Westerlo blijft op zoek naar een nieuwe coach en heeft nu ook de blik op het buitenland gericht. Vandaag ontving de club in 't Kuipje Jimmy Thelin, een Zweedse trainer die momenteel werkzaam is bij IF Elfsborg. Dat schrijft David Van den Broeck.

De journalist van onder andere Het Nieuwsblad schrijft dat zijn bezoek gericht was op een verkennend gesprek. Een gesprek over de mogelijkheid om de rol van hoofdcoach bij Westerlo op zich te nemen.

In de zoektocht naar de opvolger van Jonas De Roeck overweegt Westerlo diverse opties, waaronder coaches met ervaring in degradatievoetbal. Echter, ook Rik De Mil wordt als mogelijke kandidaat beschouwd. Het gerucht gaat dat De Mil, bekend bij Club Brugge, openstaat voor een positie als hoofdtrainer in de Eerste Klasse.

Westerlo lijkt een sterke interesse te hebben in Jimmy Thelin, die momenteel aan het roer staat bij het Zweedse Elfsborg, dat vorig seizoen als tweede eindigde in de Zweedse competitie. Thelin's bezoek aan België vandaag wijst op gesprekken die mogelijk de weg openen naar een samenwerking met Westerlo. Zijn ervaring bij Elfsborg en zijn prestaties in het Zweedse voetbal zouden hem tot een aantrekkelijke optie kunnen maken voor de club uit de Jupiler Pro League.

Update: Jimmy Thelin is één van de kandidaten die bij Westerlo wordt genoemd als opvolger van Jonas De Roeck, maar de coach praat volgens Het Nieuwsblad ook met de Zweeds voetbalbond. Hij zou echter de voorkeur geven aan een club in plaats van een land. Olof Melberg zou voor Zweden de hoofdkandidaat zijn.