Guardiola heeft alvast vertrouwen: 'Wij gaan de Premier League winnen'

Guardiola heeft alvast vertrouwen: 'Wij gaan de Premier League winnen'

05-12-2023 18:16

Pep Guardiola heeft een gewaagde uitspraak gedaan. De 52-jarige Spanjaard denkt dat Manchester City dit seizoen de Premier League gaat winnen.

De timing is opvallend, aangezien City de laatste drie wedstrijden in de Premier League gelijk heeft gespeeld. "Mijn gevoel zegt me dat we de Premier League gaan winnen. Als we het niveau halen van de wedstrijden tegen Liverpool en Tottenham Hotspur, lukt het ons", zegt Guardiola in aanloop naar het duel met Aston Villa van woensdag.

City speelde achtereenvolgens gelijk tegen Chelsea FC (4-4), Liverpool FC (1-1) en Tottenham Hotspur (3-3). De achterstand op koploper Arsenal bedraagt op dit moment drie punten. "Mensen geloven mij misschien niet na drie gelijke spelen op rij", aldus Guardiola, geciteerd door Sporza. "We weten ook dat het moeilijk is, het is nog geen club in Engeland gelukt vier keer op rij de landstitel te pakken."

In totaal werden The Citizens negen keer kampioen van Engeland. De laatste drie seizoenen ging de trofee telkens naar het Etihad Stadium.