Balveroveraar! Vanhoutte zet met Union enorm JPL-record neer tegen ex-ploeg Cercle

Balveroveraar! Vanhoutte zet met Union enorm JPL-record neer tegen ex-ploeg Cercle

04-12-2023 22:36
1

Union SG nam het zondag op tegen Cercle Brugge en won met 2-1 van de Vereniging. Daarin nam Charles Vanhoutte het op tegen zijn ex-team en was hij duidelijk ook bijzonder gemotiveerd om zich te tonen. Hij wist zelfs een record neer te zetten.

In de partij tegen Cercle Brugge was Vanhoutte omnipresent op het middenveld van Union en wist hij meermaals een aanval van de Vereniging af te breken. Sterker nog, volgens de statistieken wist hij maar liefst 24(!) keer balbezit te veroveren.

Met zijn 24 balveroveringen heeft Vanhoutte ook een JPL-record beet. Sinds men de statistieken in onze competitie (sinds 2014-2015) bijhield wist geen enkele keer een speler meer de bal te veroveren tijdens een wedstrijd in de JPL.

De 25-jarige Vanhoutte werd afgelopen zomer voor zo'n één miljoen ero door Union overgenomen van Cercle en werd al snel een belangrijke pion op het middenveld van de Brusselaars. Hij speelde voorlopig 23 partijen voor Union waarin hij goed was voor twee doelpunten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.