Vermaelen over voetbalpensioen: Laatste maanden als prof waren verschrikkelijk

Vermaelen over voetbalpensioen: "Laatste maanden als prof waren verschrikkelijk"

01-12-2023 18:22 Laatste update: 18:27
2

Thomas Vermaelen kan terugblikken op een rijk gevulde carrière. De ex-Rode Duivel is tegenwoordig trainer van de nationale U20 en U18. We zijn ondertussen al twee jaar verder sinds de centrale verdediger zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen heeft.

Vermaelen blikt terug op zijn beslissing om te stoppen met voetballen. "Ik heb geen spijt, maar ik mis het voetballen wel", zegt Vermaelen in Het Laatste Nieuws. "Ik was als assistent-bondscoach onder Martinez altijd blij als er op training iemand te kort was en ik nog eens kon meedoen", voegt hij toe.

Ondanks hij eigenlijk nog erg graag wou doorgaan, was het de juiste belissing om te stoppen zegt hij zelf. "Als ik terugdenk aan mijn laatste maanden als prof. Die waren écht verschrikkelijk", aldus Vermaelen. "Ik moest zoveel doen om nog enigszins fit op het veld te staan."

De voormalige Rode Duivel moest naar eigen zeggen vaak beroep doen op pijnstillers. "Op een gegeven moment moest ik alle dagen pijnstillers nemen om te trainen. Dan denk je bij jezelf: 'Is dit nog wel gezond?'. Het plezier verdween gewoon", besluit hij.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.