Verhuurbalans bij Union: koploper ziet twee jonge wolven groeien in de CPL

Verhuurbalans bij Union: koploper ziet twee jonge wolven groeien in de CPL

01-12-2023 14:00

De heenronde in de Jupiler Pro League zit erop en ook in het buitenland is het keerpunt nabij. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, met in deze zevende en laatste aflevering Union Saint-Gilloise. Twee Belgen hopen daar op een dag sterker terug te keren.

Viktor Boone (Lierse SK)

Aantal speelminuten: 680 (8 keer basis)
Doelpunten: 1
Assists: 0
Clean sheets: 1
Kaarten: 2 keer geel - 1 keer rood

Nadat hij zich eerder al bij Deinze SK had laten opmerken, kwam de 25-jarige verdediger aan het einde van de zomermercato opnieuw in de Challenger Pro League terecht, ditmaal op het Lisp. Een wijze beslissing, aangezien hij na zijn overstap naar het Dudenpark nog maar twee keer mocht opdraven voor Union. Een stapje terug drong zich met andere woorden op. De Lierse lucht doet Boone deugd, want sinds hij halverwege september in het elftal geraakte, bleef de voormalige jeugdspeler van KAA Gent eigenlijk staan.

Arnaud Dony (FCV Dender)

Aantal speelminuten: 198 (2 keer basis)
Doelpunten: 1
Assists: 0
Clean sheets: 2
Kaarten: 0 keer geel

Dankzij de deskundige begeleiding van Timmy Simons hoopt ook Dony ooit een tweede kans te krijgen bij Union. Bij Sint-Truiden had de linksachter in enkele optredens alvast getoond dat hij technisch uit de voeten kan. Wat hardheid, dat zou nog van pas komen. Geen betere plek om die op te doen dan in de tweede klasse. Zijn start verliep stroef, maar gedurende de maand oktober stak Dony zijn neus steeds nadrukkelijker aan het venster. Het doel moet hoe dan ook zijn om dat aantal basisplaatsen nog verder op te krikken.