Vossen kroop door het oog van de naald tijdens ziekte: Mensen overleven het niet

Vossen kroop door het oog van de naald tijdens ziekte: "Mensen overleven het niet"

01-12-2023 09:00
1

Jelle Vossen beleefde afgelopen seizoen de schrik van zijn leven en werd doodziek. Een longonsteking én een vleesetende bacterie in zijn bloed. Het zag er slecht uit voor de aanvaller, maar na een lange herstelperiode is hij nu toch helemaal terug.

Aanvankelijk leek er nochtans weinig aan de hand bij Vossen. Enkele dagen uitzieken moest genoeg zijn, maar beter worden deed het niet. "Ik heb in een week tijd 4 kilogram verloren. Normaal moest ik na een week beter zijn, maar het werd alleen maar erger. Ik begon te hoesten, gaf ook bloed op en stikte er bijna in", blikt Vossen terug bij HUMO.

Uiteindelijk trok Vossen toch richting spoed en bleek hij een longontsteking te hebben opgelopen, met een vleesetende bacterie in zijn bloed. "Ik zag de dokters schrikken: veel mensen overleven dat niet. Van die twee dagen in het ziekenhuis herinner ik me nauwelijks iets", aldus de spits.

Vossen herstelde uiteindelijk wel, maar beseft dat hij ook door het oog van de naald is gekropen. "Ik heb verhalen gehoord van mensen die jonger dan ik waren en wel snel naar de dokter waren gegaan, minder hadden afgezien en een dag later overleden waren. Daar word je stil van", besluit Vossen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.