Guardiola over terugkeer De Bruyne: “Wordt een gelukkig nieuwjaar voor iedereen”

Guardiola over terugkeer De Bruyne: “Wordt een gelukkig nieuwjaar voor iedereen”

29-11-2023 11:33

De aanvoerder van de Rode Duivels, Kevin De Bruyne, kan normaal gezien in januari weer in actie komen. De middenvelder van Manchester City liep tijdens de Premier League-opener van Man City met Burnley een hamstringblessure op. Pep Guardiola kijkt alvast uit naar zijn terugkomst. 

Elk team ter wereld - en zelfs Manchester City - zou De Bruyne en zijn unieke kwaliteiten missen. Maar zelfs zonder de lijn doorbrekende passes slaagt City erin om een topniveau te halen. 

De Bruyne is nog niet fit genoeg om terug te keren voor het kerstprogramma, maar de Belg heeft weer een stap gezet in de richting van het eerste elftal en dat zou op het ideale moment kunnen komen voor Guardiola. 

"Als hij januari heeft gezegd, dan wordt het januari", zei Guardiola in reactie op De Bruyne's eigen update, geciteerd door Manchester Evening News. "Ik had hem graag het hele seizoen gehad, maar nu heeft hij een zware blessure en een operatie en hij zei eind december of nieuwjaar, dus dat wordt een gelukkig nieuwjaar voor iedereen."