Arteta over vergelijking Cazorla met Trossard: “Eerst een corner met linkervoet”

Arteta over vergelijking Cazorla met Trossard: “Eerst een corner met linkervoet”

29-11-2023 11:13
5

Leandro Trossard heeft zich ondertussen goed gesetteld bij Arsenal. De Rode Duivel heeft in de vorm van Mikel Arteta een grote fan op de bank van Arsenal zitten. De Rode Duivel werd vergeleken met Santi Cazorla en daar kon de Spanjaard om glimlachen. 

"Ik moet Leo een corner zien nemen met zijn linkervoet”, klinkt het bij Arteta over de linker van Trossard. Als hij dat doet, misschien! Hij is zo goed, maar Santi was iets speciaals," antwoordde hij op de persconferentie voor de partij met Lens in de Champions League.

Trossard geeft zelf aan dat hij al sinds jongs af aan oefent op een goede linker. "Ik oefen er al op vanaf mijn zevende of achtste toen ik begon met voetballen", zei hij tijdens de pre-Lens persconferentie. "Mijn opa vertelde me altijd dat je op allebei moet oefenen omdat het je veel zal helpen en dat is wat ik heb gedaan en daarom voel ik me op dit moment zo op mijn gemak op allebei.”

"Het is zo moeilijk om te verdedigen als je beide voeten hebt”, gaat Trossard verder. “Ik merkte dat nog meer rond mijn zestiende toen ik echt in het eerste team kwam (bij KRC Genk) en besefte dat ik er nog beter in moest worden om mijn spel te verbeteren. Het maakt me onvoorspelbaar”, besluit Trossard, geciteerd door Arseblog.