“Schmeichel gebruikt kritiek als brandstof om beter te worden”

“Schmeichel gebruikt kritiek als brandstof om beter te worden”

24-11-2023 20:50
1

Kasper Schmeichel kwam niet ongeschonden uit de interlandperiode. In eigen land kreeg de Deen kritiek, maar volgens zijn trainer bij Anderlecht , Brian Riemer, is dat niet erg.

Schmeichel is al jaren de nummer één bij Denemarken. Tegen Noord-Ierland nam Isaac Price van Standard hem te grazen. Volgens de Deense media had de doelman beter kunnen doen en moet de bondscoach misschien eens verder kijken dan de doelman van Anderlecht.

Volgens Riemer is er weinig aan de hand. "Denemarken is gekwalificeerd voor het EK, dat is het belangrijkste. De rest van de analyse laat ik aan de staf van de nationale ploeg over", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Riemer.

De kritiek aan zijn adres deert Schmeichel weinig, meent zijn trainer. Schmeichel. "Wat ik wel weet is dat Schmeichel dat type speler is die kritiek gebruikt als brandstof om beter te worden."

Schmeichel tekende voor één seizoen bij Anderlecht. Op zijn 37e denkt de doelman voorlopig nog lang niet aan stoppen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.