'Ajax kan zomerdeal na moeizame start alweer verkopen: Italiaanse transfer lonkt'

'Ajax kan zomerdeal na moeizame start alweer verkopen: Italiaanse transfer lonkt'

22-11-2023 13:40 Laatste update: 13:43

Josip Sutalo staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo. De verdediger van Ajax zou 'de uitverkorene kunnen worden' in de winterse transferperiode, meldt La Gazzetta dello Sport woensdagochtend. Nochtans stapte hij pas afgelopen zomer over naar Amsterdam, maar dat verhaal lijkt erg kort uit te draaien.

Sutalo maakte in de zomer voor ruim twintig miljoen euro de overstap van Dinamo Zagreb naar Ajax. Na een beroerde start lijkt hij de smaak te pakken te krijgen, maar zijn verblijf in Amsterdam blijft mogelijk beperkt tot een half jaar. Atalanta is per direct op zoek naar een centrale verdediger en volgens La Gazzetta dello Sport staat de 23-jarige Kroaat hoog op de lijst.

Atalanta hoopt Sutalo en Ajax al in januari te overtuigen van een deal. Met een eventuele transfer zou vijftien tot twintig miljoen euro gemoeid zijn, al lijkt de kans nihil dat de Amsterdammers überhaupt aan de onderhandelingstafel willen verschijnen als er niet méér wordt geboden dan afgelopen zomer werd uitgegeven aan Sutalo. Volgens La Gazzetta beschikt de nummer vijf van de Serie A , waar Charles De Ketelaere in de aanval rondloopt, over voldoende financiële middelen.

Sutalo werd door voormalig technisch directeur Sven Mislintat naar Ajax gehaald en speelt alles. Bij zijn Eredivisie-debuut kreeg hij zelfs de aanvoerdersband van toenmalig trainer Maurice Steijn. Een gelukkige indruk maakte Sutalo echter niet, al toonde hij in de laatste wedstrijden voor de interlandbreak wel beterschap. "Sutalo is nu al een topverdediger, iedereen in Nederland gaat dat snel zien", zei een Kroatische journalist vorige week nog tegen VoetbalPrimeur.