Verhuurbalans bij Club Brugge: prima Sandra, geen beterschap bij Yaremchuk

Verhuurbalans bij Club Brugge: prima Sandra, geen beterschap bij Yaremchuk

22-11-2023 13:00 Laatste update: 24-11-2023 11:05
46

De heenronde nadert haar einde, in België en het buitenland. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, met in deze derde aflevering Club Brugge, dat in totaal vijf krachten verhuurt.

Lynnt Audoor (KV Kortrijk)

Aantal speelminuten: 320 (3 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 2 keer geel

Na een veelbelovende periode bij Club NXT besloot het bestuur om Audoor een kans te gunnen in de hoogste klasse. Geografisch is Kortrijk ongetwijfeld een meevaller, maar op sportief vlak had het Brugse jeugdproduct het beter kunnen treffen. Bij de rode lantaarn moet er voornamelijk geknokt worden, terwijl Audoor het eerder moet hebben van zijn voetballende kwaliteiten. Sinds Glen De Boeck aan het roer staat, kwam hij nog geen minuut in actie.

Faitout Maouassa (RC Lens)

Aantal speelminuten: 28 (0 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 0 keer geel

Na een uitstekende uitleenbeurt aan Montpellier hoopte Maouassa vorige zomer ongetwijfeld op ofwel speelkansen bij Club ofwel een fraaie transfer. Het werd geen van beide. Integendeel, de linksachter zocht opnieuw tijdelijk andere oorden op, ditmaal wat noordelijker in Frankrijk. Bij Lens draait het echter vierkant. Zijn trainer gaf al aan dat dat niets te maken heeft met lichamelijk leed, maar gewoon veel concurrentie op zijn linkerflank. Aan Maouassa om terug te vechten.

Cisse Sandra (Excelsior Rotterdam)

Aantal speelminuten: 782 (9 keer basis)
Doelpunten: 1
Assists: 1
Clean sheets: 3
Kaarten: 0 keer geel

Excelsior doet het voorlopig keurig in de Eredivisie met een zevende stek. Ook Sandra mag daarvoor pluimen op de eigen hoed steken. De aanvallende middenvelder kreeg al meermaals kansen bij Club, maar mocht zich in dit aangekondigde turbulente seizoen elders in alle rust ontwikkelen. Die aanpak loont. De West-Vlaming is een vaste waarde in het basiselftal van Excelsior. Volgende stap: zijn statistieken wat verder opkrikken.

Kamal Sowah (Standard Luik)

Aantal speelminuten: 663 (8 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 1
Kaarten: 0 keer geel

Het was één van de eerste ingrepen van Carl Hoefkens na zijn aanstelling bij Standard. Koste wat kost wilde hij Sowah erbij, met wie de coach succesvol had samengewerkt in Brugge. Hoefkens lijkt de juiste snaar te raken bij hem, want voor de rest deemsterde de Ghanees er helemaal weg. In Luik is hij weer boven water gekomen, al is zijn impact op het elftal nu ook weer niet overweldigend. Dankzij zijn looplijnen vanuit het centrum blijft Sowah wel verzekerd van een basisplek.

Roman Yaremchuk (Valencia FC)

Aantal speelminuten: 168 (2 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 2
Kaarten: 0 keer geel

Andere lucht opsnuiven heeft de Brugse recordtransfer aller tijden niet meteen deugd gedaan. Ook in Valencia kan Yaremchuk zich erg moeilijk doorzetten. De spits moet het er vooral stellen met korte invalbeurten. Hugo Douro en Diego Lopez krijgen de voorkeur in Mestalla. Dat de Oekraïnse bondscoach hem maandag negentig minuten op de bank liet, terwijl één doelpunt tegen Italië kon volstaan voor een EK-ticket, is veelzeggend. Wie o wie slaagt erin om de Yaremchuk uit zijn Gentse periode weer aan de oppervlakte te krijgen?