Club Brugge-huurling Sandra: Ik denk dat ik het niveau bij Club wél aankan

Club Brugge-huurling Sandra: "Ik denk dat ik het niveau bij Club wél aankan"

12-10-2023 11:27 Laatste update: 12:11
2

Cisse Sandra wordt dit seizoen door Club Brugge uitgeleend aan Excelsior Rotterdam. De 19-jarige aanvallende middenvelder kende een vliegende start bij Club, maar wou na gebrek aan speelkansen andere oorden opzoeken. Hij wil zich nu bewijzen in de Eredivisie.

Sandra staat elke week in de basis bij Excelsior Rotterdam, en is blij met zijn keuze om andere oorden op te zoeken. “Ik had het vorig seizoen mentaal moeilijk bij Club. Eerst Hoefkens weg, dan Parker, dan weer De Mil na twee maanden. Voor de jonge spelers waren die trainerswissels nadelig”, klinkt het bij Sandra in KW.

Toen Ronny Deila overnam wou Sandra zijn kans grijpen. “Er werd mij gezegd dat ik in de plannen voor dit seizoen voorkwam. Geen slecht woord over Deila, maar al snel bleek toch dat andere spelers op mijn positie de voorkeur zouden krijgen”, zegt Sandra. Hij zag het naar eigen zeggen niet zitten om terug bij NXT te spelen, en wil zich nu bewijzen in Nederland.

Slechts enkelingen slaagden erin om na een uitleenbeurt door te breken bij Club Brugge. “Ik wil niet onbescheiden klinken, maar ik denk echt dat ik dat niveau aankan”, zegt Sandra. “Ik heb nog een contract bij Club tot 2025, na dit seizoen zien we wel. Ik beschouw Excelsior in elk geval als een ideale stap om mij verder te ontwikkelen”, besluit hij. Na acht speeldagen staat Excelsior op de vijfde plek in de Eredivisie, achter Feyenoord.