Zorgen voor overbodige pion Club Brugge, ook geen speelminuten bij uitleenbeurt

Zorgen voor overbodige pion Club Brugge, ook geen speelminuten bij uitleenbeurt

12-11-2023 20:17

Club Brugge zal komende zomer opnieuw een drukke transferzomer kennen en op zoek moeten gaan naar versterking. Daarnaast moet het ook nog een oplossing vinden voor enkele overbodige pionnen. Eentje daarvan is Faitout Maouassa.

De Franse linksachter werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Montpellier en had daar en goed seizoen achter de rug. Hij kon dat niet verzilveren met een transfer en werd opnieuw uitgeleend. Deze keer aan Racing Lens, waar hij zich nog niet wist door te zetten.

Maouassa mocht voorlopig slechts één keer invallen en kwam sinds 16 september niet meer in actie voor de club. Niet door een blessure, wel gewoon een keuze van Lens-trainer Franck Haise. "Hij traint, maar er is veel concurrentie op de flank. Ik geef op dit moment de voorkeur aan andere opties", gaf Haise aan.

De linksachter is daardoor pas derde keuze op de linkerflank bij Lens, achter Darwin Machado en Massaido Haïdara. De kans dat Lens Maouassa definitief overneemt is dan ook bijzonder klein, waardoor Club Brugge komende zomer opnieuw een oplossing moet vinden voor de linksachter.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.