Verhuurbalans bij Anderlecht: Abdulrazak blijft vraagteken, Kana betaalt leergeld

Verhuurbalans bij Anderlecht: Abdulrazak blijft vraagteken, Kana betaalt leergeld

20 november - 14:00 Laatste update: 21 november - 13:45
4

De heenronde nadert haar einde, in België en het buitenland. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, te beginnen bij RSC Anderlecht. De Brusselaars hebben momenteel twee jonge krachten uitgeleend.

Ishaq Abdulrazak (Häcken)

Aantal speelminuten: 457 (5 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 1
Kaarten: 1 keer geel

Al snel na zijn zomertransfer in 2022 verdween de Nigeriaan uit beeld bij Anderlecht. Tot zijn eigen spijt blijft zijn rode kaart op het veld van Cercle Brugge er zijn opmerkelijkste wapenfeit. Na achttien wedstrijden voor de RSCA Futures kreeg Abdulrazak de kans om zich opnieuw te lanceren in Zweden, waar hij zijn doorbraak had gevierd. Bij Häcken schippert hij tussen bank en basis. Geen onverdeeld succes, dus, te meer omdat het onduidelijk blijft op welke positie hij nu het best uit de voeten kan. Net als in Brussel wordt Abdulrazak nu eens centraal op het middenveld uitgespeeld, dan weer als (oprukkende) rechtsachter. Dat vraagstuk heeft zijn uitleenbeurt dus (nog) niet kunnen oplossen.

Marco Kana (KV Kortrijk)

Aantal speelminuten: 654 (7 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 1
Kaarten: 2 keer geel, 1 keer rood

Het jeugdproduct is geen al te vanzelfsprekende uitdaging aangegaan. Zoals het er nu naar uit ziet, belooft het tot en met april knokken tegen de rode streep te worden. Als Kana erin slaagt het hoofd boven water te houden, zal die bagage erg welgekomen zijn in het vervolg van zijn loopbaan. Tot dusver heeft hij al leergeld betaald, met dank aan enkele typische jeugdzonden: een onnodige rode kaart, een blunder in de beker ... Met Glen De Boeck lijkt Kana wel over de geschikte coach te beschikken om vooruitgang te boeken. Maar let op, in volle degradatiestrijd is krediet bijzonder snel opgebruikt!