Verhuurbalans bij Antwerp: twee zorgenkinderen, maar Dwomoh zet stappen

Verhuurbalans bij Antwerp: twee zorgenkinderen, maar Dwomoh zet stappen

21 november - 13:00 Laatste update: 22 november - 21:00
5

De heenronde nadert haar einde, in België en het buitenland. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, met in deze tweede aflevering Royal Antwerp FC. De oudste club van ons land heeft drie jongens op de loonlijst staan die elders aan de slag zijn.

Pierre Dwomoh (RWDM)

Aantal speelminuten: 1098 (13 keer basis)
Doelpunten: 1
Assists: 1
Clean sheets: 2
Kaarten: 3 keer geel

Nog altijd een tiener, maar de middenvelder heeft intussen al enkele (wilde) watertjes doorzwommen. Bij RWDM lijkt Dwomoh voor het eerst écht mee te surfen op de juiste golf. Onze landgenoot staat als één van de eerste namen op het wedstrijdblad; enkel Theo Defourny en Abner kwamen vaker in actie. Die stabiliteit heeft zijn prestaties de hoogte ingestuwd. Waar Dwomoh in het verleden al te vaak terugzakte na een prima wedstrijd, zit er nu een langdurigere lijn in. Antwerp ziet het graag gebeuren. 

Laurit Krasniqi (Roda JC)

Aantal speelminuten: 113 (2 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 1
Kaarten: 2 keer geel

In tegenstelling tot Dwomoh draagt de uitleenbeurt van Krasniqi voorlopig niet de vorm van een wipplank. Anderhalf jaar geleden was zijn profcarrière nog zo fel uit de startblokken geschoten, met een Europese treffer bij het Kosovaarse Drita, nota bene de regio waar zijn wortels liggen. Verdere kansen in het A-elftal van Antwerp volgden echter niet. Ook bij Roda JC speelt de linksachter voorlopig tweede viool. Als daar in de komende maanden geen verandering in komt, lijkt een verdere toekomst op de Bosuil uitgesloten.

Christopher Scott (Hannover 96)

Aantal speelminuten: 24 (0 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 0 keer geel

Je hoeft er enkel zijn povere statistieken op na te slaan om te beseffen dat ook deze verhuurperiode nog geen succes is gebleken. Nochtans kwam Scott vorige zomer met eerder luide trom binnen op Antwerp. Als jeugdproduct van Bayern München is zo'n ontvangst ook gerechtvaardigd. In het volwassenenvoetbal ondervindt de Duitser echter dat het bijzonder lastig is om zich door te zetten. Scott beschikt niet echt over een duidelijk profiel. Welke rol ligt hem nu het best? Bij Hannover is tot nu toe geen antwoord gekomen op die vraag.