Matthäus bekritiseert Nagelsmann: 'Hoop niet dat hij dat nog een keer doet'

Matthäus bekritiseert Nagelsmann: 'Hoop niet dat hij dat nog een keer doet'

20 november - 20:20
1

Het Duitse voetbalicoon Lothar Matthäus is het niet eens met de keuze van Julian Nagelsmann om Kai Havertz als linksback te laten spelen. De bondscoach van Duitsland wilde iets nieuws proberen links achterin tijdens de oefenwedstrijd tegen Turkije (2-3). Na de nederlaag bekritiseerde Matthäus de keuzes.

'Havertz brengt veel kwaliteit met zich mee, maar hij is niet op deze positie opgeleid', stelt Matthäus in een Sky-column. 'Ik snap dat de bondscoach iets wilde uitproberen, maar ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt.' De speler van Arsenal was tegen Turkije een van de betere spelers op het veld, maar toch ziet de analist hem liever op een andere positie spelen. 'Als je van zijn kwaliteiten gebruik wil maken in de ploeg, moet je een plek vinden waar hij de extra klasse kan laten zien. De klasse die hij afgelopen WK ook toonde.'

Matthäus noemt de 24-jarige Havertz een van de beste Duitse aanvallende spelers van de afgelopen jaren. Dat hij nu als linksback werd opgesteld, ziet hij eveneens als een 'klap in het gezicht' voor degenen die de voorgaande interlands op die positie speelden. 'Er waren recentelijk problemen op die positie, maar nu zijn er weer opties. Ik was verrast dat David Raum niet in de basis stond.' Na het doelpunt van Havertz in de vijfde minuut, leek het erop dat het plan van Nagelsmann zou kunnen werken. Al kijkt de oud-speler van onder andere Bayern München er anders naar. 'Als coach moet je aan de lange termijn denken, en niet alleen van de ene wedstrijd naar de andere.'

Havertz is een speler van wereldklasse, daar zijn Matthäus en Nagelsmann het wél over eens. 'Hij is een geweldige voetballer, maar wel in de aanvallende linie. Ik zou hem gebruiken als hangende spits, geflankeerd door Leroy Sané en Florian Wirtz en met Jamal Musiala achter hem. Dan heb je alle sterspelers die Nagelsmann en ik zien in één team verzameld.' Havertz speelde tot nu toe 41 interlands voor Duitsland waarin hij veertien keer tot scoren kwam en evenveel assists gaf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.