Ohio (Standard) bevriend met 'wereldster' Bellingham: 'We praten over Fortnite'

Ohio (Standard) bevriend met 'wereldster' Bellingham: 'We praten over Fortnite'

16 november - 10:59
1

Noah Ohio, de jonge aanvaller van Standard, heeft een bijzondere beste vriend: Jude Bellingham. De spits en het bekende talent van Real Madrid, die elkaar leerden kennen bij een jeugdtoernooi in Engeland, bellen geregeld om van alles te bespreken. 

De twintigjarige Ohio speelde op zijn tiende, destijds speler van Manchester United, een toernooi als jeugdinternational van Engeland. Daar leerde hij Bellingham kennen. "Voor de mensen van buitenaf is het bijzonder, ik snap dat ze iets hebben van: oeh, oké", vertelt Ohio aan De Telegraaf. "Natuurlijk is hij een superster, maar we kennen elkaar al heel lang. Bij dat toernooi zijn we dicht tot elkaar gekomen, zoals ik ook vrienden met de boys hier ben geworden", vervolgt de international van Jong Oranje, dat donderdagavond de interland speelt tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar. 

Dat Bellingham ondertussen gigantische stappen heeft gezet, maakt Ohio 'trots'. "Hij is een voorbeeld voor veel spelers, voor iedereen. In hoe hij met alles omgaat. De druk bijvoorbeeld. Of ik daar met hem over praat? Nee, we praten over Fortnite enzo, het leven. We praten wel over voetbal, maar het is geen hoofdtopic. Als hij een goal maakt, bel ik hem niet op van: yo, mooie goal. Het verbaast ook niemand meer, al zeg ik over de bijzondere dingen natuurlijk wel iets, maar daarbij houdt het op. Ik verwacht zulke dingen op het veld ook van hem."

De twee zijn vrienden, maar bewandelen momenteel allesbehalve hetzelfde carrièrepad, weet ook Ohio, die daar niet al te zwaar aan tilt. "Als iedereen naar Messi’s carrière zou kijken, dan ligt ook iedereen achter. Dat slaat ook nergens op. Ik kijk naar wat ík moet doen, de stappen die ik moet maken. Ik ben nog heel jong. En een goede speler. Dus ik maak me daar geen zorgen over."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.