'Club Brugge-fans bestormden frituur waar Cercle Brugge-fans zaten te eten'

'Club Brugge-fans bestormden frituur waar Cercle Brugge-fans zaten te eten'

13-11-2023 07:35 Laatste update: 07:45
130

Na de 0-0 wedstrijd tussen Club Brugge en Cercle Brugge ontstonden er ongeregeldheden in de stad. Fans van Club Brugge bestormden een frituur waar supporters van Cercle Brugge aan het eten waren.

Ongeveer twee uur na de wedstrijd, rond 18:30, probeerden zo'n 20 fans van Club Brugge frituur De 4 Seizoenen in Sint-Pieters binnen te gaan. ''Op dat moment zaten hier verschillende Cerclefans iets te eten. wellicht hadden ze dat gezien'', vertelde de eigenaar aan Het Laatste Nieuws.

De hooligans konden echter niet binnenkomen. Alert aanwezige personen wisten de deur op tijd te sluiten. Vervolgens braken de hooligans een ruit en staken ze vuurwerk af. De situatie bleef gespannen totdat de politie arriveerde. ''We zijn nu bezig met de schade op te meten. De politie deed daarvoor ook de nodige vaststellingen'', aldus de zaakvoerder.

Volgens politiewoordvoerder Lien Depoorter zijn er geen gewonden gevallen. ''Gewonden vielen er niet, maar er is wel schade aangebracht aan de zaak'', aldus woordvoerder Lien Depoorter van de politie.

Vijf fans die bij het incident betrokken waren, zijn gearresteerd. Na het incident bleef de politie aanwezig en de brandweer heeft het gebroken raam dichtgetimmerd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.