Tedesco geeft uitleg bij Saelemaekers en Vranckx: Opgeroepen als rechtsachter

Tedesco geeft uitleg bij Saelemaekers en Vranckx: "Opgeroepen als rechtsachter"

10-11-2023 15:28
9

Domenico Tedesco heeft in zijn selectie voor Servië (oefenmatch) en Azerbeidzjan (EK-kwalificatieduel) ruimte gemaakt voor Alexis Saelemaekers en Aster Vranckx. Beide jongelingen waren al eerder opgeroepen, maar zijn er na een afwezigheid opnieuw bij. Tedesco licht die keuze toe.

Tot nu toe heeft Saelemaekers een haat-liefde-verhouding met de nationale ploeg. De 24-jarige Brusselaar was er al geregeld bij en mocht ook elf keer opdraven, maar presteerde niet altijd even gelukkig. De laatste weken komt hij weer boven water na zijn zomertransfer naar Bologna. "Saelemaekers is geselecteerd als rechtsachter. Die positie ligt nog steeds open. We hebben er Hugo Siquet zien spelen, die het overigens erg goed deed." Siquet is ditmaal echter opgeroepen voor de beloften, die voor twee cruciale wedstrijden staan in hun zoektocht naar een EK-ticket.

De boodschap van Tedesco is dus duidelijk: als Saelemaekers minuten krijgt, zal dat hoogstwaarschijnlijk op de rechtsachter zijn. "Alexis kan op meerdere posities spelen, zoals op de zes, de acht of als vleugelspeler, maar eerst en vooral is hij een back. Daarom is hij hier", herhaalt de bondscoach. Zijn polyvalentie bleek bij AC Milan al een troef, maar ook een gebrek. Zich vast in de ploeg knokken zat er niet in.

Vranckx
Met Vranckx haalde Tedesco nog een kracht erbij die even uit beeld was verdwenen. Ook bij Wolfsburg had de middenvelder het niet onder de markt. "Aster speelde niet zoveel, maar zit nu aan twee wedstrijden op rij. Dat deed hij erg, erg goed. Hij heeft een goede indruk op ons nagelaten", steekt Tedesco hem een hart onder de riem.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.