'Trebel is bij Charleroi het slachtoffer van de Belgenregel in de JPL'

'Trebel is bij Charleroi het slachtoffer van de Belgenregel in de JPL'

11-11-2023 13:10
3

Adrien Trebel nam afgelopen zomer uiteindelijk toch afscheid van RSC Anderlecht en trok richting Sporting Charleroi. Daar is hij tegenwoordig zelfs niet zeker van een plekje op de bank, al is daar ook een reden voor.

Een groot succes werd de overgang van Adrien Trebel naar Charleroi voorlopig nog niet. Hij kwam voorlopig niet verder dan vijf invalbeurten in de competitie en kwam sinds 1 oktober zelfs al niet meer in actie. Deels door een blessure, maar afgelopen weekend zat hij tegen KAA Gent zelfs niet in de selectie. En daar is een opvallende reden voor.

Charleroi heeft het dit seizoen namelijk moeilijk om aan voldoende Belgen op het wedstrijdblad te geraken. In de JPL moeten er op het wedstrijdblad telkens minstens zes spelers staan die opgeleid zijn in ons land, maar daar heeft Charleroi er maar weinig van. Volgens Sudpresse krijgt Trebel daardoor amper een plekje in de wedstrijdselectie.

Om die reden zit niet enkel Trebel vaak niet in de selectie, maar worden ook pionnen zoals Ryota Morioka en Jonas Bager amper gebruikt door Felice Mazzu. Jongere spelers zoals Luca Monticelli krijgen daardoor dan wel weer een kans om zich te tonen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.