Radzinski na aanstelling Hasi bij Mechelen: ''Blij dat ik een vriend kan helpen''

Radzinski na aanstelling Hasi bij Mechelen: ''Blij dat ik een vriend kan helpen''

09-11-2023 08:20
4

Besnik Hasi is de nieuwe trainer van KV Mechelen. De weg naar deze benoeming en het contact tussen Hasi en KV Mechelen was niet zonder voorgeschiedenis. Tomasz Radzinski, voormalig spits van RSC Anderlecht, speelde volgens hemzelf een belangrijke rol hierin.

De Canadees van Poolse afkomst lichtte de aard van zijn relatie met Hasi toe. "Besnik en ik zijn gewoon heel goede vrienden," vertelde Radzinski aan Het Nieuwsblad.

Als schakel tussen Mechelen en Hasi had Radzinski een cruciale rol. "De afgelopen jaren heb ik Frank Lagast (CEO van KV Mechelen) leren kennen op het golfcircuit. Na het ontslag van Steven Defour heb ik beide partijen samengebracht," zei Radzinski.

Hij is verheugd dat KV Mechelen en zijn vriend Hasi samenwerken. "Ach, ik ben gewoon blij dat ik een vriend heb kunnen helpen. Over twee weken is het trouwens precies 23 jaar geleden dat Besnik me diep stuurde tegen Lazio in de Champions League," zei Radzinski met enige nostalgie.

Radzinski en Hasi speelden samen bij RSC Anderlecht in de Champions League tegen teams als PSV, Manchester United, Real Madrid en Lazio Roma in het seizoen 2000-2001. RSC Anderlecht bereikte toen de tweede ronde en won bijvoorbeeld met 2-0 van Real Madrid.