Engelse media over Doku: 'Mix van aanvallende trucs, snelheid, en creativiteit'

Engelse media over Doku: 'Mix van aanvallende trucs, snelheid, en creativiteit'

06-11-2023 15:50 Laatste update: 19:34
6

Jeremy Doku was zaterdag op dreef. De Rode Duivel maakte furore bij Manchester City door maar liefst 4 assists te geven in de gewonnen match tegen AFC Bournemouth (6-1). Daarnaast maakte Doku ook de openingstreffer. VoetbalPrimeur.be dook in de Engelse media om te zien wat die schreven over Doku.

Engelse media lovend
Het is wel duidelijk wie de man of the match was van afgelopen zaterdag. 'Bernardo Silva scoorde twee keer, maar het was de Belgische vleugelspeler Doku die de aandacht trok met zijn uitgebreide arsenaal aan aanvallende bewegingen, waarmee hij de basis legde voor een dominante overwinning van het thuisteam', aldus ESPN UK.

Meesterschap op de transfermarkt
The Guardian was ook vol lof. 'Jérémy Doku's hoogwaardige mix van snelheid, onbevreesdheid en creativiteit stond centraal in deze overwinningsparade van Manchester City. Zijn openingsdoelpunt en de assists bij vier van de vijf andere doelpunten benadrukten een vierde opeenvolgende overwinning voor de kampioenen, wat het ultieme bewijs is van hun meesterschap op de transfermarkt', schreef The Guardian.

Guardiola's bewondering
Trainer Pep Guardiola was geïmponeerd door Doku's spelintelligentie. "Wat me het meeste verrast, is hoe slim hij beslissingen neemt, dat is echt sterk. Hij past feedback direct toe en begrijpt het spel heel goed. Ik wil zijn speelstijl niet veranderen; elke wedstrijd die hij speelt, speelt hij goed, vooral hier thuis", rapporteerde The Guardian.

Persoonlijke groei
Guardiola weet nog goed hoe Doku binnen kwam wandelen bij Manchester City. "De eerste wedstrijd die ik van hem zag was op tv tegen Fulham toen ik herstellende was van mijn rug. Hij was zo verlegen." De coach van City sprak met Doku over de redenen van zijn transfer naar de club. "Ik vroeg hem waarom hij hier was, waarom Manchester City besloten had om in hem te investeren. Voor zijn vaardigheden. Wat zijn zijn vaardigheden? Dribbelen, agressief zijn", zei Guardiola volgens BBC.

Unieke kwaliteit
Guardiola onderstreepte ook één specifieke bijzondere kwaliteit van Doku. "Het is tegenwoordig moeilijk om een speler te vinden met het vermogen om in kleine ruimtes te dribbelen. Hij is een van de snelste spelers over 5 meter. Het is ongelooflijk hoe hij het ritme over 5 meter kan veranderen", aldus Guardiola volgens BBC.

Belangrijke speler
Medespelers zijn ook onder de indruk van Doku. ''Doku is niet bang om zijn talenten te tonen. Hij daagt iedereen uit, zelfs tijdens trainingen. Hij is zo lastig te dekken en zal dit seizoen van groot belang zijn", vertelde Manchester City-verdediger Nathan Aké aan Sky Sports.

Statistieken bij City
Doku, die afgelopen zomer van Stade Rennes overkwam voor 60 miljoen euro, heeft zijn statistiek afgelopen weekend een flinke boost gegeven. In 3 Champions League-wedstrijden en 8 Premier League-duels kwam hij tot een totaal van 3 doelpunten en 6 assists.