Hattrickheld Kane legt Dortmund in Klassiker op de knieën namens Bayern

04-11-2023 20:50
1

Bayern München heeft in het hol van de leeuw met 0-4 gewonnen van Borussia Dortmund. In zijn eerste Klassiker was Harry Kane de belangrijkste man aan de zijde van Der Rekordmeister.

Bayern München schoot uit de startblokken en eigenlijk is dat nog een understatement. Na vier minuten kopte Dayot Upamecano Bayern op voorsprong. Kane verdubbelde drie minuten later de marge.

He doelpunt van Kane was van grote schoonheid. Een bliksemuitbraak van Bayern, met Leroy Sané in de hoofdrol, werd binnengetikt door de Engelse topspits. Dortmund had bijzonder weinig tegenover de dadendrang van Bayern te stellen. Malen kon één grote kans noteren, maar hij vond Manuel Neuer op zijn weg.

Twintig minuten voor tijd maakte Kane aan alle illusies een eind. Na een heerlijke combinatie over rechts zette Kingsley Coman voor, waarna Kane de bal helemaal vrij kon binnenlopen. In de blessuretijd completeerde Kane zelfs zijn hattrick. Daarmee was de vernedering compleet.

Dortmund doet door de nederlaag een jasje uit in de titelstrijd. Die Schwarzgelben staan op de vierde plaats, zeven punten achter koploper Bayer Leverkusen.

Bayern blijft wel in het spoor van Die Werkself. De ploeg van Thomas Tuchel heeft na tien speelrondes 26 punten verzameld, Leverkusen heeft er twee meer.