Leverkusen wint clash van Hoffenheim, Leipzig en Openda gaan onderuit

04-11-2023 17:43

Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen heeft in een spektakelstuk afgerekend met Hoffenheim. Loïs Openda kon met RB Leipzig een nederlaag tegen FSV Mainz 05 niet voorkomen.

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-3
In een heerlijke clash trok Leverkusen aan het langste eind. De wedstrijd begon al enerverend, nadat Florian Wirtz de bezoekers na een lekkere combinatie op voorsprong had gezet. In de blessuretijd van de eerste helft werd de marge verdubbeld, waarmee de zege binnen leek. Niets bleek echter minder waar.

Hoffenheim kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Binnen twee minuten werd er twee keer gescoord, waardoor het duel in minuut 58 weer in evenwicht was. Wout Weghorst nam de 2-2 voor zijn rekening en tekende daarmee voor zijn tweede Bundesliga-goal in dienst van Hoffenheim. Toch kreeg de thuisploeg nog de deksel op de neus. Alejandro Grimaldo, ook al de maker van de 0-2, bezorgde Leverkusen twintig minuten voor tijd de overwinning.

Die Werkself breiden de voorsprong op naaste belager Bayern München weer uit. Leverkusen heeft na tien wedstrijden 28 punten, Bayern volgt met 23 punten.

FSV Mainz 05 - RB Leipzig 2-0
Mainz beleefde een roerige week. De club besloot Anwar El Ghazi te ontslaan na diens pro-Palestijnse boodschap op Instagram. Op het veld was niet te zien dat Mainz lijdde onder de randzaken. Het verschil werd wel pas in de slotfase gemaakt.

De wedstrijd bleef lange tijd steken op een doelpuntloos gelijkspel. In de 67e minuut werd Openda vervangen door Benjamin Sesko. Een kwartier voor tijd zette aanvallende middenvelder Lee Jae-Sung Mainz op voorsprong. Vier minuten later tekende controleur Leandro Barreiro voor het slotakkoord. Leipzig en Openda doen een stap terug in de titelstrijd. Het gat tot koploper Leverkusen is na de nederlaag opgelopen tot acht punten.