STVV liet drie punten nog schieten tegen Eupen na één van onze beste helften

STVV liet drie punten nog schieten tegen Eupen na "één van onze beste helften"

04-11-2023 12:46

Sint-Truiden reikte haar hand uit naar een perfecte week, maar moest uiteindelijk toch nog twee punten afstaan tegen KAS Eupen (1-1). Het is al het vijfde gelijkspel voor de manschappen van Thorsten Fink in dit lopende seizoen.

STVV leek alles in handen te hebben, maar moest in minuut 90 nog een gelijkmaker van Milos Pantovic toestaan. Dat zorgde voor een golf van ontgoocheling op Stayen. Fink probeert vooral het positieve te onthouden. "We hebben voor rust één van onze betere helften van het seizoen gespeeld", reageerde hij bij Het Belang van LimburgDaarin zat echter meteen een tekortkoming vervat. "We maakten de 2-0 jammer genoeg niet. Dan weet je dat alles nog kan gebeuren."

Ook na de pauze liet STVV na om de score uit te diepen. Het legde ook een mindere prestatie op de mat. "Minpunt was dat we na de rust te overhaast te werk gingen. We kozen te snel voor de lange bal", legt Fink uit. Weinig kansen dus voor De Kanaries, die het grootste gedeelte van de partij wel in handen hadden. "Wat me wel deugd doet: we kunnen ons spel blijven opleggen, zeker tegen ploegen die van hetzelfde niveau zijn als ons", beaamt Fink.

Voor de interlandonderbreking krijgt STVV nog één goeie kans om een driepunter te pakken. Volgend weekend trekt het op bezoek bij staartploeg KVC Westerlo. Na de interlands oogt het programma een pak pittiger, met onder meer thuiswedstrijden tegen Royal Antwerp FC en KAA Gent.