Royal Antwerp FC bekert verder na comfortabele winst bij Lierse

01-11-2023 17:44 Laatste update: 18:03
15

Royal Antwerp FC heeft met 1-4 gewonnen op bezoek bij Lierse SK. The Great Old bekert verder in de Croky Cup. Namens Antwerp kwamen Toby Alderweireld, Ritchie De Laet en George Ilenikhena tot scoren. Het vierde doelpunt werd een eigendoelpunt van Obbi Oulare, de voormalige spits van Antwerp. Namens Lierse kwam van Acker tot scoren via een penalty.

Lierse SK kreeg kampioen Royal Antwerp FC op bezoek in de zestiende finale van de Croky Cup. Antwerp toonde zich direct bedrijvig en ging vanaf het begin van de match op zoek naar de voorsprong tegen Lierse.

In de 15e minuut kwam Antwerp op voorsprong via aanvoerder Toby Alderweireld. De Lierse doelman De Smet verkeek zich op een hoge voorzet. Ilenikhena legt de bal terug naar Alderweireld via een hakje. De kapitein scoorde vervolgens gemakkelijk en zette Antwerp op een verdiende 0-1 voorsprong.

In de 27e minuut kreeg Lierse plotseling een penalty tegen Antwerp. Het was de eerste keer dat Lierse verscheen in de zestienmeter van Antwerp. Een schot van Lierse raakte de arm van De Laet. Van Acker nam zijn verantwoordelijkheid en schoot Lierse vanaf de penaltystip op gelijke hoogte.

In de 37e minuut kwam Antwerp met een fraaie combinatie. Vermeeren leverde een diepe pass, Ekkelenkamp zette vervolgens Muja alleen voor het doel, de flankspeler bediende vervolgens de jonge Ilenikhena die Antwerp op voorsprong zette.

Vijf minuten later maakte De Laet zijn foutje goed bij Antwerp. De verdediger kwam bij een corner hoog boven zijn directe tegenstander uit en knikte de bal hard tegen het net. Hierdoor kwam Antwerp in de 43e minuut op een 1-3 voorsprong. Bij deze stand gingen Antwerp en Lierse rusten.

Antwerp kwam niet scherp uit de kleedkamer tegen Lierse, toch herstelde The Great Old zich redelijk vlug en nam het de controle weer over. In de 61e minuut bouwde Antwerp de voorsprong verder uit. Obbi Oulare, de oud-spits van Antwerp, kopte de bal onhandig in zijn eigen doel waardoor het 1-4 werd.

Vervolgens wisselde hoofdtrainer Mark Van Bommel meerdere belangrijke pionnen bij Antwerp. Balikwisha, Alderweireld, Muja en Ilenikhena mochten gaan rusten. Verder wisten beide teams niet meer op het scorebord te verschijnen. Een slotoffensief van Lierse bleef uit.