Antwerp kan afwezigheid Keita opvangen: Yusuf weet precies wat hij moet doen

Antwerp kan afwezigheid Keita opvangen: "Yusuf weet precies wat hij moet doen"

25-10-2023 11:31
1

Net in één van de zwaarste periodes van het seizoen moet Royal Antwerp FC sterkhouder Mandela Keita missen. De controlerende middenvelder heeft tegen Sporting Charleroi een knieblessure opgelopen. Hoogstwaarschijnlijk krijgt Alhassan Yusuf de opdracht om hem te vervangen. Mark van Bommel vertrouwt voluit op de Nigeriaan.

De Nederlander bevestigde op zijn perspraatje dat Keita minstens tot de volgende interlandonderbreking aan de kant zal staan. Met Yusuf loopt er gelukkig een gelijkaardig profiel in de kern rond. In de eerste maanden van Van Bommel op de Bosuil speelde de kilometervreter zowat alles, totdat een blessure roet in het eten strooide. Daarop haalde Antwerp Keita aan boord in de wintermercato. Die deed het zo keurig dat Yusuf steeds verder naar het achterplan werd verdreven.

Nu krijgt de Nigeriaan de kans om zich weer in de schijnwerpers te plaatsen. "Ik moet zeggen: Yusuf traint altijd goed", klinkt Van Bommel hoopvol volgens Het Laatste Nieuws. "Niet bepaald evident voor iemand die eerst basisspeler was en nadien een hele poos niet meer startte." Helemaal in zijn kaarten laten kijken doet Van Bommel nog niet, maar Yusuf is wel degelijk een logische keuze om Keita te vervangen. "En als hij speelt, weet hij precies wat hij moet doen."