Matige Openda tegen Oostenrijk, 'Speelt met onzekerheid bij de Rode Duivels'

Matige Openda tegen Oostenrijk, 'Speelt met onzekerheid bij de Rode Duivels'

15-10-2023 11:32
2

Loïs Openda mocht zaterdag starten in de basis bij de Rode Duivels. Domenico Tedesco begon met hem en Lukaku in een tweespitsensysteem tegen Oostenrijk. Openda speelde echter een erg matige wedstrijd. Franky Van der Elst en Frank Raes reageren in Sjotcast op zijn wedstrijd.

Van der Elst vond het optreden van Openda niet geslaagd. Volgens de analist was dit zowel te wijten aan enerzijds het systeem en anderzijds de druk die een speler ondergaat bij de nationale ploeg. “Ik zag Openda aan het werk in de supercup tegen Bayern, waar hij nochtans erg goed was. Ook bij Lens vorig jaar was hij erg goed. Hij speelde echter erg onzeker bij de Duivels”, klinkt het bij Van der Elst.

Ook volgens Frank Raes was het gebrek aan vertrouwen opvallend bij de snelle spits. “Hij speelt inderdaad een zekere onzekerheid bij de Rode Duivels, die hij niet heeft bij Leipzig”, klinkt het. “Hij liep ook een beetje verloren in het systeem. Ik denk niet dat Tedesco snel nog eens met de combinatie Lukaku-Openda zal starten”, zegt Raes.