Southgate begrijpt uitfluiten Engeland-speler niet: 'Is een geweldig rolmodel'

Southgate begrijpt uitfluiten Engeland-speler niet: 'Is een geweldig rolmodel'

14-10-2023 14:14

Jordan Henderson werd vrijdagavond uitgefloten tijdens de vriendschappelijke interland tussen Engeland en Australië. De 79-voudig international maakte onlangs de overstap naar het Saudische Al-Ettifaq en dat wordt hem door het Engelse publiek niet in dank afgenomen. 

De Engelse bondscoach Gareth Southgate snapt niets van de kritiek op zijn aanvoerder, laat hij weten aan Britse media. "Hij heeft 79 interlands gespeeld voor Engeland. Zijn inzet is geweldig en wat hij voor Engeland heeft betekend is exceptioneel. Zijn rol binnen de groep is zowel op als naast het veld ongekend belangrijk. Henderson is degene die iemand als Jude Bellingham onder zijn hoede neemt. Hij is een geweldig rolmodel.”

We kijken alle wedstrijden in Saudi-Arabië", vervolgt de oefenmeester. "Ik vind dat hij de boel bij elkaar wist te houden op het veld. We hadden niet veel fysiek sterke spelers binnen de lijnen. Je hebt leiderschap nodig. Het gaat tegen alle logica in dat je iemand uitfluit die zijn ziel en zaligheid geeft voor Engeland. Waarom zou je hem uitfluiten? Het helpt hem niet en het team ook niet", aldus Southgate.

Engeland won het duel met Australië met 1-0 door een doelpunt van Aston Villa-spits Ollie Watkins. Henderson werd een half uur voor het einde van de wedstrijd vervangen door Kieran Trippier.