Uitblinker Meijer helpt Jong Oranje aan winst, ook Ohio scoort

12-10-2023 18:15
8

Jong Oranje heeft ook zijn derde wedstrijd in de EK-kwalificatie gewonnen. In Georgië werd het plaatselijke Onder 21-elftal met 0-3 verslagen. Bjorn Meijer (Club Brugge) en Noah Ohio (Standard) zorgden voor de doelpunten.

Het eerste wapenfeit was afkomstig van Georgië. Na een corner is het de paal die een tegentreffer voorkomt, nadat Kenneth Taylor de bal mist. Niet veel later lijkt de aanvoerder van Georgië hands te maken, maar Oranje krijgt geen penalty. De scheidsrechter beoordeelt het niet als strafbaar hands. De ploeg van Michael Reiziger komt ondertussen beter in het spel. Wat heet, uit een corner van Sontje Hansen kopt Bjorn Meijer de bal in het doel en komt Jong Oranje komt voorsprong. Drie minuten later is Taylor dichtbij de 0-2, maar de Ajacied vindt de paal.

Na de 0-1 uit een hoekschop van Hansen, gaat Taylor achter de bal staan voor een corner. De bal lijkt uitverdedigd te worden, maar komt voor de voeten van Hansen, die met een prachtig hakje Bjorn Meijer voor het doel zet. De verdediger van Club Brugge aarzelt niet en scoort wederom: 0-2. Meteen wordt er gefloten voor de rust.

Na de pauze denkt Taylor de 0-3 aan te tekenen, maar hij staat buitenspel. Enkele minuten later telt de treffer echt wel, als diezelfde Taylor Noah Ohio alleen voor de keeper zet. Met links schiet de spits van Standard de bal binnen, en staat het 0-3. Georgië lijkt vervolgens iets terug te doen, maar voor leeg doel wordt er gemist, waarmee de stand onveranderd blijft. Jong Oranje wint met 0-3 en gaat met negen punten uit drie wedstrijden aan kop.