“Vreemd om niet-selectie Vermeeren (Antwerp) te rechtvaardigen door Keita”

“Vreemd om niet-selectie Vermeeren (Antwerp) te rechtvaardigen door Keita”

11-10-2023 10:28
8

Een paar dagen na de bekendmaking van de selectie van Domenico Tedesco werpte La Tribune een blik op de keuze van Tedesco. Het belangrijkste onderwerp van discussie: de niet-selectie van Arthur Vermeeren. De Antwerpenaar werd uiteindelijk toch gehaald om de blessure van Leandro Trossard te compenseren.

"Hij schittert al meer dan een jaar op onze velden. Als spelers goed presteren, moet je ze oproepen", zegt Philippe Albert vanaf het begin.De hele tafel lijkt dit idee gewoon te volgen. Ook de reden van zijn niet-selectie zit hen dwars. "Het is vreemd om deze keuze te rechtvaardigen door Keita terug te halen. Een speler zo uitzonderlijk als Vermeeren, het is altijd in je belang om hem naar voren te halen en hem bij de besten te zetten."

"Vermeeren heeft inzicht, een beetje Kevin De Bruyne in zijn visie en zijn vermogen om de bal op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen", legt Cécile De Gernier uit. Nicolas Frutos van zijn kant benadrukt de consistentie van de jonge speler. "Het is welverdiend, want tactisch, fysiek en technisch is hij er altijd. Sinds hij begon, verwachtten we een dip vanwege zijn leeftijd, maar hij is echt met sprongen vooruit gegaan."