VP 11: Reddende engel voor KV Kortrijk, alle ballen gaan naar Skov

VP 11: Reddende engel voor KV Kortrijk, alle ballen gaan naar Skov

02-10-2023 13:00 Laatste update: 18:03
5

We zijn inmiddels al negen speeldagen ver in de Jupiler Pro League. De topclubs lieten het massaal afweten in het afgelopen weekend, maar we vonden toch nog moeiteloos elf uitblinkers. 

Defourny blijft sterk
Na zijn match tegen Antwerp stond Theo Defourny al in onze basis, maar tegen KAA Gent deed hij het weer goed. De Fransman is stilaan een muur aan het worden in het doel van RWDM.

De Neve als brommer
Bij Union was Christian Burgess onverzettelijk en kon hij ook nog een goaltje meepikken. Geen goal, maar wel een puike wedstrijd voor Soumaïla Coulibaly bij Antwerp.

Louis Patris mocht nog eens spelen bij Anderlecht en deed dat naar behoren, al was zijn pijp na 70 minuten wel uit. KV Kortrijk kon eindelijk eens winnen, met veel dank aan Dion De Neve. Hij is onvermoeibaar op de linkerkant.

Puertas de dirigent
Bij KV Mechelen speelde Mory Konaté een dijk van een match tegen Antwerp, dat nochtans ook een zwak middenveld heeft. Steven Alzate maakt een wereld van verschil bij Standard, onder meer met zijn knappe assist voor 0-1. Deze late transfer kan cruciaal worden voor de Luikenaars.

Bij Union is Cameron Puertas nu echt wel doorgebroken. Tegen Sporting Charleroi deed hij er nog eens twee assists bij. 

Geef hem aan Skov
Bij Club Brugge gaan alle ballen tegenwoordig naar Andreas Skov Olsen. Terecht, want hij was nog maar eens trefzeker. Malick Fofana was bij momenten een gesel voor RWDM en kon ook de belangrijke 0-1 maken. 

Bij STVV was Aboubakary Koita minder zichtbaar dan tegen KRC Genk, maar hij scoorde toch weer tegen Club Brugge. Zijn zevende goal al in dit nieuwe seizoen.