Akpala na winst Kortrijk – Cercle Brugge: “De groep heeft nooit opgegeven”

Akpala na winst Kortrijk – Cercle Brugge: “De groep heeft nooit opgegeven”

30-09-2023 16:02
2

Joseph Akpala stond voor even achter het roer bij KV Kortrijk, de interim-hoofdtrainer wist direct met De Kerels de eerste driepunter van het Jupiler Pro League-seizoen binnen te slepen. Dit gebeurde tegen Cercle Brugge, het werd 2-1. Akpala reageert content na de overwinning van Kortrijk, de club heeft met Glen De Boeck een nieuwe hoofdtrainer gevonden na het ontslag van Edward Still.

Akpala mocht voor even de scepter zwaaien bij Kortrijk en dit resulteerde gelijk in de eerste driepunter. "Het geloof was er echt in onze ploeg, de spelers waren klaar om elk duel aan te gaan. Dat was voor de wedstrijd ook onze focus, ze deden het uitstekend”, citeert Sporza Akpala.

Akpala weet dat het voor de selectie van Kortrijk een heftige periode is, zeker na het ontslag van hoofdtrainer Still. Als je kijkt naar wat er de laatste drie, vier dagen gebeurd is dan moeten de spelers mentaal sterk zijn. Je zag hoe gefocust en hongerig ze waren. De groep heeft nooit opgegeven", besluit Akpala.

Door de overwinning van Kortrijk op Cercle Brugge, draagt de club niet langer de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Kortrijk heeft nu na negen matchen vijf punten behaald. KVC Westerlo staat nu op de laatste plaats. De Kemphanen gaan zondag de strijd aan met KRC Genk en hebben nu na acht matchen twee punten behaald.